divendres, 18 de desembre del 2015

Ruta de les Fonts de Capellades



La vila de Capellades situada a la comarca de l'Anoia, s'assenta damunt d'un majestuós travertí, en plena Serralada Litoral.
Amb una extensió extensió petita, no arriba als 3 km2, i una població de poc més de 5.000 habitants, té un gran interès cultural, històric i paisatgístic.
La vila ofereix infinitat de petits racons on el visitant podrà gaudir-ne'n amb tranquil.litat i immortalitzar el seu pas per aquesta petita població.


La història de la vila gira entorn a l'aigua, eix central de la present ruta. Aquest element hi és present a varis edificis emblemàtics, tals com el Museu Molí de la Vila, el molí de Can Violant, estructures de canalització del pas de l'aigua aprofitades per les comunitats de regants, i un dels seus punts de més interès, bellesa i esplendor: la Bassa de Capellades.



La Bassa és el punt de sortida i arribada de la ruta, i es troba al damunt d'un aqüífer, el Carme-Capellades, fent d'aquest punt el piozómetre natural per saber el nivell de les seves aigües subterrànies.
El participant comprovarà de primera mà l'estreta relació d'aquesta petita població i de la seva gent amb el recurs natural de vital importància: l'aigua. El passat paperer, immortalitzat en el majestuós Museu Molí Paperer de Capellades, constitueix un important llegat industrial del nostre país.


Us presentem una ruta circular, d'aproximadament 10 km, pensada per a públics molt diversos, des de caminadors i corredors, fins a famílies que vulguin disfrutar d'un dia de cap de setmana,
Aquesta transcorre la major part del temps per camins i corriols atravessant les muntanyes que envolten la població, saltant constantment entre els termes municipals de la Torre de Claramunt i de Capellades.

Durant el recorregut, trobarem espais de gran bellesa on el caminador podrà gaudir-ne amb la tranquil.litat i la serenor sentint-se envoltat de pinedes de pi pinyer.



Parlem de la font del Llangardaix, rehabilitada recentment per iniciativa ciutadana, compta amb una bancada que encercla la font, idoni per fer una aturada per hidratar-nos i immortalitzar-lo a través d'una càmera.






El camí ral de la font de la Reina va ser en el seu passat un punt de comunicació important que connectava Madrid i Barcelona, sent aquest indret un punt de verificació paperer, allà pel segle XVIII.




El pla de la Torre ofereix unes magnífiques vistes de la vila i de la muntanya de Miramar, situada a l'oest, vorejant el pas del riu Anoia.










Entre zones d'obaga i de solana, i sempre tenint el municipi de Capellades al centre de la ruta, arribem a la finalització, al punt de partida, al parc de la Bassa de Capellades.
En aquest punt, la vila ofereix als senderistes una àmplia varietat gastronòmica per valorar la jornada viscuda, repassar fotografies i recuperar les forces poder encarar el viatge de tornada.










Podeu descarregar-vos el track de la ruta i/o visualitzar-la amb més detall a través del Wikiloc.
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=11888612






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada