dimecres, 21 de gener del 2015

Esparreguera, molt més que passió!

Vista aèria dels Blaus
Esparreguera és una vila situada als peus de Montserrat, a l’extrem nord del Baix Llobregat, en l’actualment no reconeguda comarca del Montserratí. Si bé probablement aquest municipi és conegut arreu per l’espectacle de la Passió que s’hi du a terme des de principis del segle XVII, té d’altres indrets d’alt valor, tant natural com de patrimoni històric.

El recorregut que us proposem preten ser una eina per al coneixement d’alguns dels aspectes més interessants de l’entorn d’Esparreguera. Aquesta és una proposta de passejada/excursió pensada per a tots els públics i que pot satisfer les necessitats de molts públics diferents: passejada matinal, excursió en família de tot el dia, o fins i tot una agradable volta per a fer corrent o amb bicicleta.
Campanar d'Esparreguera
Volta d’uns 8 quilòmetres, amb desnivells moderats i una dificultat tècnica nul·la.
Ermita del Puig
Els Blaus. Des de les Bramones. 
Sortim des de la plaça de l’església d’Esparreguera. Podem contemplar el campanar de l’església de Santa Eulàlia, d’estil renaixentista, més de 60m d’alçada, un dels més alts de Catalunya i símbol de la vila. Ens dirigim cap al nord fins a enllaçar amb el camí veïnal a Collbató. Passem per l’esplanada de Can Roca, on girem a mà dreta. Passada una tanca metà·lica que prohibeix el pas a vehicles motoritzats, seguim la pista que ens durà a les Bramones. Trobem un parell de miradors on descansar i gaudir d’unes esplèndides vistes de les Roques Blaves, espai inclòs dins de l’EIN de Montserrat. No abandonem aquesta mateixa pista, que després d’una llarga baixada ens deixa a la riera del Puig. La seguim fins a trobar cartells indicatius de l’església romànica de Santa Maria del Puig; deixem la riera per agafar una pista a mà esquerra que ens porta ben bé als peus d’aquesta preciosa ermita. Hi passem per darrere  fins a trobar un petit sender que baixa dret cap a buscar una pista que ens deixa a la Colònia Sedó. Important colònia tèxtila la Catalunya del segle XIX. Molt interessant visitar-ne el museu. Sortint de la Colònia, trobarem la carretera vella que puja a Esparreguera. La prenem. Ja som a la recta final de la volta. Pujant per la carretera hem d’estar atents a agafar un sender a la dreta després de l’únic revolt de paella. Aquest sender ens conduirà de nou al nucli urbà, però abans podrem gaudir de l’entorn de les 16 fonts i de Can Comelles, edifici del segle XIV amb uns impressionants jardins exteriors. Ja som altre cop dins el nucli urbà, i només ens queda desfer el camí fins a la plaça de l’església de nou. 



Podeu descarregar-vos el track de la ruta i/o visualitzar-la amb més detall a través del Wikiloc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada