divendres, 18 de desembre del 2015

Esparreguera: Can Sedó - Can Comelles - Roques blaves - Ermita del Puig - Serra de Rubió - Can Roca

Aquest es un recorregut circular per la perifèria d'Esparreguera. Consta de 9,7 km, amb un desnivell acumulat de 838 metres. Si el fem corrent ens ocuparà al voltat d'una hora i mitja.








Perfil d'elevació


- Durant el recorregut passarem per diferents bens culturals d'interès local, com l'antiga masía (S. XIV) i actual residència Can Comelles. Igual o més important és l'ermita del Puig (S. X, que es creu que va ser el nucli originari del poble d'Esparreguera) situada sobre el turó del puig, on juntament amb el castell d'Esparreguera es vigilaven les incursions dels sarraïns. 

Can Comelles en l'actualitat, destinat a residència d'avis

Conjunt que formaven l'Ermita del Puig i el castell d'Esparreguera

Ermita del Puig












Seguint el recorregut, trobem diferents indrets d'interès paisatgístic, destacant la serra de Rubió, i la singularitat de Les Roques Blaves, on hi trovarem un mirador on podem fer una parada per agafar aire i contemplar el paisatge. Finalitzant el tram no asfaltat arribem a l'esplanada de Can Roca, coneguda per ser un punt de reunió habitual de joves, a l'hora que es el punt de partida per a molts excurcionistes.
Un cop abandonem Can Roca, ja ens fiquem dins del poble i entrem al barri de Can Comelles, on trobarem un bar (Angelita) on fer un beure per a refer-nos del cansament.
Esplanada de Can Roca


Part de les Roques Blaves














Vista del Campanar d'Esparreguera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada