dimecres, 14 de desembre de 2016

Volta per la riera del Puig. Adri González


Powered by Wikiloc


-FITXA TÈCNICA:
 Ruta circular
 Distància: 7,64 km
 Temps: 2h 30'
 Altitud màx: 392m    Altitud min: 100m
 Desnivell positiu: 292m
 Dificultat: Fàcil

-DESCRIPCIÓ DE LA RUTA:


Com arribar: Per A2, Sortida nord Esparreguera, arribarem a una rotonda desprès de conduir uns 300m des de la sortida d'A2, agafar la 3ª  sortida en direcció Can Comelles, continuar fins al carrer del Petrecó que trobarem al quart carrer trencant a la dreta.
Aparcar al final d'aquest carrer.


Ruta:  El camí el trobarem entre un petit dipòsit i una pista de futbol. S'ha de fer una baixada amb molta pendent on  trobarem el màxim desnivell negatiu fins arribar a la riera del Puig, la qual dona el nom a la ruta.
Un cop a la riera, girarem a l'esquerra i continuarem fent camí aproximadament 1,7km entre una obaga de pi blanc. Si ens endinsem l bosc, segurament trobarem indicis de que hi viu el porc senglar. Aquest bosc proporciona les condicions ecològiques per que puguin viure altres mamífers, sempre difícils d’observar  però dels que podem trobar rastres com ara petjades, excrements o caus. Els més abundants solen ser esquirols, musaranyes, rat penats, ratolins, conills, guineus, genetes i toixons. 
També, és refugi de desenes d’ocells hivernants o migratoris. El  pi blanc esdevé molt rellevant per les aus rapinyaires com l’esparver o l’astor, ja que en ell poden construir els seus nius. També per fer caus, com és cas del pigot verd, o aprofitant cavitats a la fusta, com fa el gamarús. Ambdós fàcils d’identificar pel seu cant.

Un cop fet aquest 1,7km trencant a mà dreta trobarem una senyalització per anar a l'ermita del Puig, la qual si es vol es pot veure des de un mirador proper.

Foto de Volta per la riera del puig
Font: mapio.net

Es tracta d'una construcció romànica sobre un petit altiplà elevat sobre la vall del riu Llobregat.
Data dels segles X-XII, XV.

Tot tornant a la nostre ruta, continuarem caminant als peus de la serra de Can Rubió,a mà dreta. Aquí és on haurem de fer el màxim esforç ja que arribarem al desnivell positiu màxim del camí, 392 m d'altitud per sobre del mar.

Foto de Volta per la riera del puig
Font: Bibliotecaesparreguera.cat

Un cop arribat als 392m d'altitud, començarem el descens. En aquest tram ja haurem superat els 4 km de travesia i  ja només quedarà concentrar els esforços a la baixada, que al principi és una mica pronunciada pero no esdevé cap complicació.
Per aquesta zona trobarem tot tipus de persones practicant esport com el running o la btt i a més l'equitació.
Quan ja portem cap als 5,7 km, trobarem una Hípica en la que podem llogar cavalls i donar-li un altre enfoc a l'excursió, també pels que ho necessitin hi ha un restaurant (restaurant Les Alzines) més avall en el que podrem degustar cuina cassolana de la zona. 
Passat el restaurant trencarem a l'esquerra per on passarem pel costat del polígon industrial Can Comelles en direcció a l'esplanada de Can Roca

Quan arribem a Can Roca, trobarem una formació rocosa molt peculiar, les roques blaves.

Foto de Volta per la riera del puig
Font: Bibliotecaesparreguera.cat

Indret d’interès geològic que es va formar durant el Neogen pel trencament de dues falles, per causa del qual les roques van rebre una alta pressió i temperatura que van formar les actuals farines de falla de color turquesa.

Per últim i ja per acabar, només baixant pel carrer de Can Roca senyalitzat al final de l'esplanada i sense girar  cap trencant arribarem al punt d'inici.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada