dimecres, 14 de desembre del 2016

Pantà de Vilagonella - Òscar Mir - Artés ( Catalunya )


Powered by Wikiloc



FITXA TÈCNICA:   

DISTÀNCIA: 7,09 km                               ALTITUD MÀXIMA: 438 m
DESNIVELL ACUMULAT EN PUJADA: 137 m              ALTITUD MÍNIMA: 319 m
DESNIVELL ACUMULAT EN BAIXADA: 26 m              RUTA NO CIRCULAR



RUTA PANTÀ DE VILAGONELLA – ARTÉS – ÒSCAR MIR - EAS

COM ARRIBAR-HI?

Ens situem en la localitat d'Artés, a la comarca del Bages ( Catalunya ). 

La ruta comença des de la intersecció que hi ha entre el carrer Raval i el carrer Joan Maragall on hi ha una plaça. Agafem el camí asfaltat que fa pujada en direcció a la casa de colònies La Ruca. Un tros amunt el camí és de terra i a l'esquerra podem observar una gran alzina que dona lloc a la zona anomenada la Serreta on també hi ha un circuit per bici fet per el jovent del poble. La ruta sempre es manté per el camí més ample. 

El següent punt de referència per saber que anem per el bon camí és una bassa artificial dels bombers per incendis situada a la nostra esquerra. 
Un tros endavant ens trobem una intersecció que podem seguir recte o anar cap a l'esquerra; seguirem recte. La següent intersecció on podem anar cap al mas Ribatallada, agafarem el camí de la dreta fins a arribar a la casa de colònies La Ruca on tenim un punt d'aigua potable ( pujant les escales a l'esquerra ). 







Un cop arribem a la casa de colònies agafem el camí que baixa i sortim per la primera sortida cap a la dreta rodejant la casa. Passarem pel costat d'un camp de futbol i trobarem una intersecció on anirem recte. Després hi haurà una altra intersecció que he d'agafar el camí que està asfaltat però no està en molt bon estat. Seguim el camí i en la següent sortida que podem cap a la dreta i tot recte trobarem lloc per aparcar (limitat a 2 cotxes màxim) i haurem finalitzat la ruta. 


DESCRIPCIÓ:

La ruta és molt fàcil i es pot arribar fàcilment amb cotxe i no requereix un 4x4. Una ruta familiar que caminant dura aproximadament 1 h 46 min. Sobre la fauna y la flora, podem trobar una biodiversitat bastant regular, boscos mixtos de roure i pi, bastant matollar, prats. El recorregut està situat dins d'una vall, depenent de l'època de l'any, el riu que trobem al costat pot baixar aigua o no. Sobre la fauna podem trobar porcs senglars, llebres, conills, guineus i amb sort podem veure algun cabirol.

¡¡ SALUT I BONA CAMINADA !!












                                                              FOTOS PERSONALS






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada