dimarts, 17 de gener del 2017

Port del Comte-Puig de les Morreres (Josep-Miquel Vila

La ruta esta situada al municipi de la Coma, Solsones. El punt d'inici es des de el refugi del Bages, prop de l'estacio d'esqui del port del comte.La podem realitzar de diverses maneres, raquetes de neu, esqui de muntanya o fent senderisme en el cas de que no hi haguí neu, es exigent a la hora de realitzar degut al desnivell de pujada inicial, però molt agraïda pels paisatges que es poden observar durant el camí. Recordar també que cal anar equipat ja que es zona de muntanya. Durant el trajecte podrem observar diferents especies de fauna salvatge, majoritariament aus i si hi ha sort alguns isards.Cal destacar la gran vista de part de Catalunya que es pot observar des de el mirador del querol i des de el pic del puig de les morreres. En cas de que sigui necessari passar la nit podem trobar habitacions disponibles al refugi del Bages. 



1-Inici de la ruta 

El punt de sortida es des de el mateix refugi, comencem a caminar seguin el camí que puja fins a les basses d'aigua de l'estacio seguin els cartells, un cop arribem a les basses comença la aventura! Si el volum de neu ho permet ja podem posar les pells de foca i disposarnos a travessar el petit bosc que tenim al davant. 



2-Skimo 

Un cop preparats i amb tot l'equip colocat seguirem un corriol que puja per dins el petit bosc, l'entrada del corriol esta situada a la punta esquerra de les basses (fàcilment visible) , i seguirem aquest corriol que ens portara fins al mirador del Querol on pots fer una parada per esmorzar, descansar de la pujada o senzillament gaudir del paisatge. Des de aquest punt ja veurem el pic del puig de les morreres ja que te colocada una gran pantalla quadrada molt aprop, seguirem pujant fins a arribar a dalt i un cop allà disfrutarem de tot el camí que em realitzat. 















3-Descens 

Toca treure les pells de foca, i un cop preparats disposarnos a fer el descens, es realitza en diagonal a la traçada que em fet pujant (Orientacio N-NE) i seguin la rasa del sucre que ens conduirà directes a la rasa coma, seguint aquesta pista anirem a parar a peu de les oficines, devan de l'hotel serhs.


















-Informació adiccional

L'estacio d'esqui ens ofereix molts tipus de serveis ja sigui per lloguer de material, restaurants, allotjament, monitors i la activitat principal que es l'esqui on podrem disfrutar de 50 km de pistes.


 La ruta es troba situada dins l'EIN Port del Comte.

Es aconsellable fer un cop d'ull a la previsio del temps ja que es important degut a la altura que esta situada la ruta.

La durada dependra molt del estat fisic i de la intencio que portem, aproximadament de 2 a 3:30 hores.



Com arribar?

Em de dirigirnos a la ciutat de Solsona on agafarem direccio Sant LLorenç de Morunys i despres cap a coll de jou, un cop agafem aquesta carretera ja esta indicat fins a arribar a la estacio d'esqui.
Per arribar al refugi esta indicat amb cartells un cop arribes a pistes.

Mapa detallat dins del link:

http://www.portdelcomte.net/index.php/es/l-estacio/mapa-d-acc%C3%A9s.html





Bibliografia d'imatges

http://www.portdelcomte.net/
http://mountaintravelbcn.com/
http://xiruca.com
http://www.pirineos3000.com/
http://www.refugibages.cat
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada