dimarts, 17 de gener del 2017

Ullastrell - Sant Pere Sacama (Roc Balderstone)


FITXA TÈCNICA: 

Quilòmetres: 13

Desnivell positiu: 482 metres

Desnivell negatiu: 285 metres

Altitud màxima: 509 metres

Altitud mínima: 161 metres

Dificultat: moderada

Durada de la sortida: entre 1h 10m i 1h 30m. Aquest aspecte dependrà de lo en forma que estigui la persona





Powered by Wikiloc











DESCRIPCIÓ:

Excursioneta de poc més d'una hora, amb una baixada inicial que anirà a parar a la riera de Gaià. Si es surt de bon matí cal abrigar-se ja que es comença a baixar en fred i per tant podem agafar un bon refredat. Pujarem mig quilòmetre riera amunt i llavors girarem a l’esquerra on ens trobarem una forta rampa només apta per gent que està en forma.

Un cop haguem pujat aquesta rampa arribarem a la carretera que transita per dins la urbanització de Ribes Blaves. Farem uns 4 quilòmetres per aquesta carretera petita i tranquila fins arribar a la pista que ens durà fins l’ermita de Sant Pere Sacama (509 m). Haurem de fer 2 quilòmetres per aquesta pista, amb continues rampes força dures.





Font: Grup de Muntanya d'Ullastrell (www.gmullastrell.com)

Arribada a l'ermita de Sant Pere Sacama amb la muntanya de Montserrat de fons.




Un cop a dalt trobarem una ermita amb unes boniques vistes del Penedès, Bages, Baix Llobregat...també podrem veure perfectament la silueta de l'emblemàtica muntanya de Montserrat.

Pel que fa la vegetació no serà gaire interessant ja que bàsicament veurem Pi blanc i diferents matollars com l’Esbarzer…en el que ens haurem de fixar serà la presencia de mamífers com ara porcs senglars, guineus i esquirols, sobretot si es fa l’excursió a primera o última hora del dia.

Com he esmentat anteriorment, el que més destaca de la sortida són les seves vistes, sobretot quan et vas enfilant per les dures rampes abans d’arribar a l’ermita, punt més alt de la sortida.




Resultat d'imatges de ermita sant pere sacama
Font: Corremonts (www.corremonts.cat)

Ermita de Sant Pere Sacama.




Resultat d'imatges de ermita sant pere sacama
Font: Grup de Muntanya d'Ullastrell (www.gmullastrell.com)

Foto de grup amb l'ermita de fons.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada